Biënnale Venetië voor Remy Jungerman

Ontzettend trots zijn wij dat onze goede vriend Remy Jungerman Nederland vertegenwoordigde op de 58ste Biënnale Venetië. Hij werkte bovendien samen met Iris Kensmil. Wij hebben hem dan ook geholpen met de basisonderdelen zoals de kleibak, de tafelbladen en -poten. Remy heeft deze later zelf bewerkt. Ook met de vierkante grid heeft Addition bv een bijdrage gedaan.

VISITING DEITIES, 2018 – 2019

Painted wood, meranti table legs (58), cotton textile, kaolin (pimba), dry river clay, nails, yarn, mirror and river water samples (Cottica SR, Hudson US, Amstel NL, 975 x 340 x 260 cm (389 x 134 x 102 inch)

Foto: Aatjan Renders

PROMISE IV, 2018 – 2019

Painted wood, cotton textile, kaolin (pimba), yarn and nails, 134 x 136 x 489 cm (152 x 45 x 20 inch)

Foto: Aatjan Renders

NEDERLANDSE INZENDING 58STE BIËNNALE VAN VENETIË

The Measurement of Presence
Iris Kensmil en Remy Jungerman

Curator: Benno Tempel
In opdracht van het Mondriaan Fonds
11 mei – 24 november 2019

Iris Kensmil (1970) en Remy Jungerman (1959) vertegenwoordigen Nederland op de 58steBiënnale van Venetië, met Benno Tempel (1972, directeur Gemeentemuseum Den Haag) als curator. Kensmil en Jungerman brengen in hun werk invloeden van verschillende achtergronden samen. De inspiratie die zij vinden in het 20e-eeuwse modernisme, vooral Mondriaan en De Stijl, de Russische avant-garde en kunstenaar Stanley Brouwn, combineren zij met elementen uit andere tradities. Het werk van beide kunstenaars is daarmee samengebracht in een tentoonstelling waarin ook de maatverhoudingen binnen het Rietveldpaviljoen een rol spelen. The Measurement of Presence werd op 8 mei geopend door minister Ingrid van Engelshoven.

ADDITION EN REMY JUNGERMAN

De hechte band tussen Robert Peters en Remy Jungerman zorgt voor mooie samenwerkingen waar mogelijk. Het is een kunst om elkaar te begrijpen en daarnaast het creatieve oogpunt te behouden. Samen zorgen zij vervolgens voor mooie oplossingen. Remy is geïnteresseerd in de reis die geometrische patronen en motieven afleggen en de invloed daarvan op beeldende kunst. Robert weet hierin niet alleen in mee te denken, maar ook het technische aspect van de basis onderdelen te realiseren.

Deel dit project:

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin